S.A. Arkadaşlar,
Okuduğum yazarlardan notlar serisine devam ediyoruz, fakat bugünkü yazımız belirli bir yazardan değil, farklı zamanlarda aldığım notlardan oluşmaktadır. Hangi not hangi yazar veya siteden aldığımı hatırlamıyordum, bunları bu şekilde yayımlamak içime sinmedi, ufak bir araştırmayla nerelerden aldığımı yanlarına ekledim, buna rağmen maalesef 2 tanesini bulamadım. Varsa sahibi yorum olarak yazabilir, düzeltirim. Hazırsak başlayalım.
- Dolayısıyla henüz öğrenmedikleri bir işi yönetmeye çalışıyorlardır. Yani, tabii olarak gördüklerini uyguluyorlar. Örneğin, projelerdeki en temel problem çözme yöntemleri, fazla mesaidir. Çünkü onlar da fazla mesai ile projeleri kurtarmaya çalıştılar. (Akın Kaldıroğlu)
- Başkaları için bir iletişim / eğlence / bilgi teknolojisi aracı olan cep telefonları bile bizim için “masaya koydun mu ben buradayım” şeklinde bir statü sembolü haline gelebiliyor. (Coşkun Taşdemir)
- “30’una gelip hala bir yerlerde “müdür” olamadıysan (ben de bu kategorideyim şu an belli ki sende bir sıkıntı var”. (Coşkun Taşdemir)
- UML özellikle de class ve interaction diyagramlarına bakmanızı öneririm.(Akın Kaldıroğlu)
- Yazılımda iki farklı yapı birbirine benziyorsa bu bir hatadır ve bu iki yapı, tek bir yapı altında birleştirilmelidir. (Akın Kaldıroğlu)
- Verimli çalışma ortamı için takım arkadaşlarının uyumu yeteneklerinden daha öndedir. Uyum sağlayabileceğiniz insanları aramalısınız. (Serdar)
- Bu yüzden, sadece yazdığımız bütün kelimelerin de geçtiği sayfaların gelmesini istiyorsak arama kelimelerimizin arasına + işareti koyabiliriz. (Adem Kalın)
- Birçoğumuz program çalıştıktan sonra işimizin bittiğini düşünüyor. Organizasyon ya da temizlik kaygısı duymuyoruz. Geriye dönüp aşırı doldurulmuş sınıfları tek sorumlulukları olan ayrı birimler haline getirmek yerine bir sonraki soruna geçiyoruz.
- DIP özünde, sınıflarımızın somut ayrıntılar yerine soyutlamalara bağlı olması gerektiğini söyler. (Büşra Demirci)
- Utangaç kodlar yaz, modülün alakasız hiçbir şeyi diğer modüllere açmasın. (İbrahim Kürce)
- Eğer gerçekten veritabanınızı projenizden soyutlamışsanız, ki burada kısaca PAAS(persistence as a servise) sistemine işaret ediyoruz, nehrin ortasında at değiştirecek kadar esnekliğe sahipsiniz demektir. (Referansı bulunamadı)
- Kayalar içine oyulmuş kararlar yerine, onları kumsaldaki kuma yazılmış kararlar olarak görmemiz gerekiyor. Büyük bir dalga gelebilir ve bütün kararları silip süpürebilir. (Referansı bulunamadı)
- Ne kadar yaklaştığınızı anlamak için tahminlerinizi kaydetmek iyi bir fikir olabilir. Tahminleriniz yanlış çıkınca, hemen omuz silkip uzaklaşmayın. Kendi varsayımınızdan neden farklı olduğunu öğrenmeye çalışın. (İbrahim Kürce)
- Hatalarımızı yazmak oldukça önemli bir adım. Daha sonra bu hatalarımızı düzeltmek için neler yapabiliriz diye düşünüp yanlarına farklı renkte bir kalemle yeniden notlar alabiliriz. (Hasan Yaşar)
- Günlük ne kadar hareket ettiğiniz vücudunuzu etkiler. Ne kadar harcadığınız cebinizi etkiler. Ne kadar okuduğunuz beyin sağlığınızı etkiler. (Hüseyin Güzel)
Yazıyı tecrübe ile ilgili bir hadis-i şerif ile bitirelim.
❝Tökezlemeyen, halîm (akıllı) olmaz; tecrübe edinmeyen, hakîm olmaz.❞
[ Hadis-i Şerif | Tirmizî, Birr, 86]
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder