24 Şubat 2023 Cuma

Geocoding ve Bazı Sağlayıcıları

    S.A. Arkadaşlar,

    Bugün çok farklı bir konudan bahsedeceğiz. Açıkçasını söylemek gerekirse, benim de çok aşina olduğum bir konu değil, fakat araştırmışken notlarımı paylaşmak istedim. Geocoding ve 3 parti kütüphaneler olan hellotracks ve opengacedata araçlarını ve bunların alternatiflerini ele alacağız. Hazırsak başlayalım.

    HelloTracks
    HelloTracks, yaygın olarak kullanılan bir teknoloji olan bir Saha Servis Yönetim Yazılımıdır ve birçok kişi roller, konum ve çalışan iletişimi ile zaman kazandıran, yüksek kaliteli, uygun maliyetli ve ölçeklenebilir yazılım çözümleri aramaktadır. İşletmeler, hareket halindeyken ve gerçek zamanlı olarak operasyonlarını koordine etmek için Hellotracks'e güveniyor.

En büyük avantajı ise kolay kullanım ve uygulamadır. Ayrıca, rotaları izlemeyi ve optimize etmeyi planlamayı kolaylaştırır. Buna rağmen, kontrol panelini özelleştirmek biraz karmaşıktır.

    Aşağıdaki 3 dili destekler.
- Almanca
- İngilizce
- İspanyolca

    Hellotracks'e alternatifler araştırırken göz önünde bulundurulması gereken önemli bir faktör, kullanım kolaylığı ve güvenilirliği içerir, ancak sektördeki rakipleri kadar popüler değildir.

    Hellotracks büyükmekte olan şirketler için güzel bir alternatif olabilir, fakat şirket büyüdükçe isterler arttıkça özellikleri zayıf kalmaktadır. Özellikle dashboard üzerinde düzenlemeler yapmak oldukça güçleşmektedir. Burada rakiplerine kıyasla daha geride kalıyor.

    Bazı alternatifleri ise aşağıdaki gibidir:
- Bluebeam Revu
- Jotform
- Skedulo
- Verizon Connect 
- Geopointe 
- Field Nation 
- Pega Platform



Canlıda takip

                                                                Fiyat ve Özellikler


    OpenCage, koordinatları yerlere ve yerlerden dönüştürmek için tasarlanmış bir API'dir. Koordinatları yerlere veya tersine dönüştürmek için 'Kolay, açık, dünya çapında, uygun fiyatlı bir API' olarak tanımlanıyor. Ücretsiz ve ücretli kullanım seviyeleri. Çoğu programlama dili için kitaplıklar ve seyahat ve konum kategorisinde bir web sitesidir. OpenCage Geocoder'a yalnızca web siteleri için değil, aynı zamanda Android, iPhone, Android Tablet ve iPad gibi çeşitli platformlar için uygulamalar için sekiz alternatif vardır.

    .Net, Java, Golang vb. dahil olmak üzere 30'dan fazla dili ve çerçeveyi destekler. Bazı diller için kod örnekleri bulunsa da dotnet için maalesef böyle bir özellik bulunmuyor, ama dokümantasyonu tabii ki var.

    Ayrıca canlı demosu var, oradan istediğiniz şekilde denemeler yapabilirsiniz.

    3 dili destekler. Bunlar:
- İngilizce
- Fransızca
- Almanca

Bazı alternatifleri:

- Google Haritalar API'sı
- Esri ArcGIS
- BatchGeo

                                                        Google ile fiyat karşılaştırması

    Sonuç olarak her iki aracın da kullanımı basit ve uygun maliyetlidir ancak toplulukları ve kullanılabilirlikleri daha azdır.

Kaynakça
https://www.getapp.com/website-ecommerce-software/a/hellotracks/reviews/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder