19 Ağustos 2024 Pazartesi

Yazılım ve Yazılımcı Yaması

    Selamün Aleyküm Arkadaşlar,
    İnsanın zikri ne ise fikri de o olurmuş derler ya, bizim de bu aralar işler çok  yolunda olmadığından yazılar biraz daha sancılı konular etrafında dönüyor. Bu konulardan biri de ortaya çıkan yaprak dökümü sonrası oluşan boşlukların içerideki ekiplerden doldurulmaya çalışması ve ortaya çıkan bazı durumları ele alacağız. Hazırsak başlayalım.

17 Ağustos 2024 Cumartesi

Developer Mülakat Soruları - 3 - Database & Microservice

     S.A. Arkadaşlar,

    Bildğiniz gibi bir yazılımcıdan artık sadece kodu yazması ve arkasına yaslanması beklenmiyor. Bunun yanında farklı beklentiler de oluşuyor. Bu yüzden bu sefer de veritabanı (kapsamda hep vardı aslında ama kapsamı genişledi) ve mikroservis ile ilgili mülakat sorularını toparlamaya çalıştık. Biliyorum ki bu konu çok geniş ama çok derinlerine girmeden böyle bir toparlamanın faydalı olabileceğini düşündük, umarım öyle de olur. Hazırsak başlayalım.

15 Ağustos 2024 Perşembe

Herkes Giderken, Kalmak ...

     S.A. Arkadaşlar,

    Zor bir konu, zor bir yazı... Benim için düşünmesi de yazması da zor, karar vermesi daha da zor bir  konu. Bir şirketin ilk çalışanlardan biriyseniz ve şirket gözünün önünde büyüyor iken her şey çok güzel görünüyor, ancak işler istenildiği gibi gitmediği ve arkadaşlarınızın teker teker gittiği bir ortamda gitmek mi zor olan kalmak mı? Nedense pes edip gitmeyi kendime yediremiyorum (yeterince profesyonel olmadığımı zaten burada söylemiştim).

Takım Lideri Kod Yazmayı Mı Unuttu?

     S.A. Arkadaşlar,

    İddialı bir başlık ile giriş yapıyorum, amacım iddialı giriş yapmak değil aslında ama son dönemlerde rahatsız olduğum bir konuyu ele almak istiyorum. Bu pencereden böyle görünen bir şey karşıdan farklı görünebilir o yüzden her zamanki gibi yorumlarınızı bekleriz. Hazırsak başlayalım.